Veckans citat

The more you claim your own destiny, the easier it will be to love unconditionally. The more you love, the more comfortably you'll fit in with all sorts of people.

Martha Beck



måndag 14 juli 2008

Tankar kring veckans citat


Veckans citat

Pressure usually comes when we have no plan
av Jim Smoke

handlar om det paradoxala att vi ofta undviker att planera för att kunna vara spontana och avslappnade - vilket ofta kan få motsatt effekt. När något oförutsett inträffar så har vi ju ofta inte hunnit plugga ordentligt, sparat tillräckligt eller gjort de där ärendena vi bara måste ha hunnit helst igår - för att vilja eller kunna kasta oss in i den nya situationen med öppna armar. Detta skapar en stress och oflexibilitet som skulle kunnat undvikas med större framförhållning.

Någonstans har jag också läst att planering av sin dag befriar en från två plågor - stress och obeslutsamhet. För visst är det lätt att hamna ståendes på ett ben när vi inte valt aktivitet, när vi inte på förhand bestämt vad vi ska göra och då vi inte har en klar prioritet mellan de möjligheter som finns. Ibland är det bättre att fatta ett beslut och få något gjort, än att slösa bort massa tid och energi med att vela. Den som aldrig bestämmer sig kan bli stående på ett ben hela livet. Var det också någon som sa.

Vad tänkter du om att planera och att vara spontan?


Glad nyhet! Uppföljare planeras till "Meet the Fockers".

Andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: