Veckans citat

The more you claim your own destiny, the easier it will be to love unconditionally. The more you love, the more comfortably you'll fit in with all sorts of people.

Martha Beck



lördag 17 maj 2008

Avslut


Resan börjar närma sig sitt slut. Vi har stannat i två naturhamnar och i tre städer. Jag tyckte de medeltida städerna Poros och Hydra var fantastiska men naturhamnarna har också sin charm. Det är lugnt och stilla och man kan bada och njuta av naturen. Man kan gå i land och filosofera för sig själv vilket är guld värt eftersom vi lever tätt inpå varandra hela tiden. Det är lite som att spela tetris när någon ska ut från en hytt eller röra sig i ruffen. Man får tänka i flera steg för att inte kilas fast eller orsaka sociala blessyrer.

Bergen och öarna vid naturhamnarna ser otroligt mjuka och trolska på långt håll, men är väldigt karga och ogästvänliga när man stiger iland. Det är taggiga buskar och spetsiga klippor blandat med ett och annat olivträd.

Vi tog ett nattdopp när månen var full och vi andra lite på lyset och det var rent fantastiskt. Vattnet var stilla och bergen böljade mjukt i bakgrunden. Diset svepte in landskapet och gav en softad ton. Det enda vi hörde var läten från ovanliga fåglar som gav upplevelsen en genuin urtidskänsla.

Sista dagen på Lovisa var omtumlande. Solen var på sitt bästa humör men gruppen började förbereda sig för slutet vilket märktes i en mer avmätt stämning på båten där den första yran kändes avlägsen. Jag insöp allt med stora sinnen för att skapa mentala vykort då kameran lagt av. Jag satte mig på alla favoritplatser på båten igen, övade på pålstekar, kände på ratten, fobitränade på landgången och solade på däck innan det var dags att ta avsked. Och det var med blandade känslor. Dels ska det bli otroligt skönt att få krypa ner i sin egen säng igen och få tid till sig själv, men jag kommer sakna den täta närheten, gemenskapen och alla skratten. Jag har inte skrattat så mycket på många år!! Det har också precis blivit högsommar i Grekland med fantastiskt väder medan det fortfarande är en rätt kylig vår i Sverige. Kärleken till Lovisa har också stadigt växt och det finns nu ett 15 meter långt hål i mitt hjärta som blir svårt att fylla ut.

Här har vi hjärtat i båten. Coach, filosof och skeppare.

Vill du också ut på filosofisegling i Grekland? Kolla när nästa äventyr bär av på Sail for Life.

Andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: