Veckans citat

The more you claim your own destiny, the easier it will be to love unconditionally. The more you love, the more comfortably you'll fit in with all sorts of people.

Martha Beck



torsdag 29 maj 2008

Lycklig inifrån och ut

Det kan ibland vara sunt att ifrågasätta alla idéspalter, mediaorakel och självutnämnda experter på hur vi ska leva våra liv för att själv ta oss tid till att fundera över hur vi hittar vår egen väg i livet. Denna artikel av coachen Emma Pihl ger en bra tankeställare till alla mirakelråd och löften om quick fixes.



Jag tänker att det både är viktigt att vara öppen för andras erfarenheter och tips och låta sig inspireras emellanåt samtidigt som det gäller att vara lite skeptiskt lagd och kunna sila ut det som känns mest vettigt för en själv. Så här kommer lite tips på hur man ska försöka undvika att påverkas av tips som dessa! Paradoxalt och sant, precis som livet självt.

Går du omvägar för att bli lycklig?


Emma Pihl

I vårt samhälle inspireras vi dagligen av information som talar om för oss hur vi ska leva, hur vi bör träna, hur våra kroppar skulle kunna se ut och i vilka förpackningar av kläder och smink vi ska finnas i.

Många människor, inklusive jag själv, har provat att ändra kroppen i form av att banta, äta annorlunda, göra en förbjudet lista eller starta nya livstrender. All ansträngning och lidande i hopp om att kroppen ska börja må bättre. För vissa människor får en ny livsstil fantastiska konsekvenser. Men att förändra det yttre till inre lycka är inte alltid en ekvation som fungerar för alla. Många människor behöver jobba med sin insida, att lära känna och lära sig tycka om sin själ för att någonsin kunna må bra och trivas i sin kropp. Hur vi än ändrar, vrider och vänder så infinner sig aldrig känslan av att vara nöjd med sig själv.

Vad du kan göra i stället
Min strategi är att börja baklänges. Istället för att förändra och försöka lära sig att bli nöjd, börja med att lära sig att vara nöjd och sedan kan du förändra om det behövs för din kropp eller din själs välmående.

1. Värdera din insida! Vilka egenskaper har du? Vad är dina styrkor? Vad värderar anda hos dig? Beröm dig själv.

2. När du ser modeller eller personer som framstår som 'perfekta' fundera över vad dessa människor kan tänkas bära med sig i sitt bagage som inte syns på ytan som verkar till synes perfekt.
- ex, personen lider av ångest och ätstörningar, personen har ett tungt liv med många tragiska händelser, etc.
Med en annan bakgrundshistoria blir det lättare att inse att detta är ingen person som nödvändigtvis måste vara så mycket lyckligare bara för att du uppfattar hennes yta så.

3. Samla komplimanger! Skriv upp dem. Repetera dem för dig själv! Tacka för dem. Se även komplimanger som inte uttrycks i ord, ett leende, någon som tittar intresserat på dig, någon som verkar glad att se dig...

4. Fokusera på den kroppsdel som du är nöjdast med när du tittar på dig själv i spegeln. Fäst blicken på den del som gör dig glad och nöjd istället för att stirra dig blind på solens fläckar.

5. Fundera över om artiklar och löpsedlar verkligen vänder sig till dig. Alla människor har sin egen tävling. En del människor måste förändra sin kropp och livsstil för att må bra och få ett frisk liv medan andra människor måste lära sig att vara nöjda med sin kropp och lära sig att unna sig för att må bra själsligt.

6. Stå framför spegeln medan du borstar tänderna och rabbla...jag är bra, jag är bra, jag är bra. Jag duger, jag duger, jag duger... i två minuter, två gånger om dagen.

7. Omge dig med människor som stärker dig. Många människor i din närhet har kanske låg självkänsla. En låg självkänsla uttrycker sig olika hos olika människor. Kanske står du i skott linjen för andras låga självkänsla och får dig en törn som du inte förtjänar.

8. Använd din fantasi och var kreativ. Vad skulle anledningen kunna vara till något negativt som någon säger eller som händer? (Det får inte inkludera något negativt om dig)

Lycka till med förändringen innifrån och ut istället för som denna kommerciella värld vill utifrån och in. Köpa lycka genom förändring och produkter. Nu är det dags att förändra innifrån och ut och få en energi och livsglädje som lyser och smittar av sig.

Låt dig inspireras med urskiljning! Texten är lånad från en spännande site - Livshandboken där det finns dedikerade coacher att fråga, artiklar att läsa och forum att diskutera på.

Vill du läsa mer om lycka? Se artikeln om att köpa lycka eller om att nå sina drömmar.



Vad är mer inspirerande än katters förmåga att helt kunna hänge sig åt njutning och avkoppling? Vem behöver DrPhil när vi har kattsällskap! Ibland kan lycka vara något så enkelt som att bara dåsa med någon man tycker om.

Vilka är dina inspirationskällor?

Andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: