Veckans citat

The more you claim your own destiny, the easier it will be to love unconditionally. The more you love, the more comfortably you'll fit in with all sorts of people.

Martha Beck



söndag 30 mars 2008

Dagtäta rum

Ibland kan det vara svårt att stanna upp i nuet och att inte oroa sig för framtiden eller plågas av det som varit. Dale Carnegies begrepp dagtäta rum har hjälpt mig att fokusera på det som är just nu och ta ett steg i taget när man har många saker som behöver göras. Jag återger därför ett stycke från en av mina favoritböcker Sluta oroa dig, börja leva. (s.18):

”Stig upp på kommandobryggan och se till att åtminstone de stora skotten fungerar ordentligt. Tryck på en knapp och hör vid varje nytt stadium av Ditt liv hur järndörrarna stänger ute det förflutna, den döda gårdagen. Tryck på en annan knapp och låt en järnridå stänga ute framtiden, den ofödda morgondagen. Först då kan Du känna dig säker, säker för den dag som är! Stäng ute det förflutna, begrav gårdagen...stäng ute morgondagen som med sitt sken lockat mången tok i fördärvet. Även den starkaste människa vacklar om både gårdagens och morgondagens mödor läggs på de bördor hon redan bär idag. Gårdagen är död och framtiden är idag. Det finns inget ”imorgon”. Slöseri med energi, depression, nervositet, bekymmer och elände följer den som oroar sig för framtiden. Slut därför till de dagtäta rummen, slut till skotten i aktern och fören och ställ in Dig på att leva nu och att leva i dagtäta rum.”


Det är dags att kasta loss!


Andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Dennis Alexis Hellström sa...

Åh, tack så mycket! :D Kul att du läser. Välkommen åter! <3

http://www.bimboboy.com/blogg