Veckans citat

The more you claim your own destiny, the easier it will be to love unconditionally. The more you love, the more comfortably you'll fit in with all sorts of people.

Martha Beck



söndag 1 juni 2008

Tankar kring veckans citat


Veckans citat:

Failures do what is tension relieving, while winners do what is goal achieving.
av Dennis Waitley

handlar om att man kanske inte alltid bör följa minsta motståndets lag och ha som överordnad princip att sträva efter att undvika det som är jobbigt. Visst kan det vara hälsosamt att inte alltid välja den krångligaste vägen, alltid kriga för sin sak eller att ständigt försöka sig på det omöjliga. Och visst är det viktigt att ge sig andrum och kunna slappna av emellanåt. Men för att komma vidare i livet kan vi inte bara ägna oss åt liknöjdhet och acceptera allt och go with the flow jämt. För att nå ett mål krävs ett viss mått av frustrationstolerans, ihärdighet och förmågan att höja blicken mot destinationen för att ha en chans att kunna styra sitt liv i den riktning man önskar.

Det är inte lätt att gå ner i vikt, det är inte roligt att plugga när solen skiner, det är jobbigt att säga sin mening i en församling som är av annan åsikt. Men hur ska vi kunna ge oss själva möjligheten att utvecklas och kunna bestämma över våra liv om vi inte vågar höja oss över bekvämlighetssträvanden och normbeteenden? Det är naturligtvis en fin balans mellan att alltid stå på barrikaderna eller att jämt sträva efter att förändra och fixa utan att någonsin kunna vara nöjd - och att alltid finna sig i omständigheterna och aldrig orka uppleva motstånd eller obehag.

Var finns din bekvämlighetströskel? Och när kan du unna dig att vara nöjd?

Andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: