Veckans citat

The more you claim your own destiny, the easier it will be to love unconditionally. The more you love, the more comfortably you'll fit in with all sorts of people.

Martha Beck



lördag 21 juni 2008

Veckans tips v 14


Veckans tips är lånade från nättidningen Morrhåret som man kan prenumerera på gratis! Det här är ett utdrag från artikeln om personlig styrka.

Prova det här imorgon!
Kasta dig upp ur sängen (just det - du läste rätt). Utbrist med ett Stort leende: "Hääärligt! Äääntligen blev det just!". Ta en titt i spegeln på vägen till duschen förresten. Säg till dig själv medan du ser dig själv i spegeln: "Hej snygging!". Sedan kan du ju sjunga i duschen. Ta din favoritsång och sjung högt och ljudligt utan en tanke på grannarna. Ta en titt i spegeln igen på väg till köket. Stå naken framför spegeln och ha en liten dialog med dig själv. Uppskatta, uppmuntra och gulla med dig själv. Fråga vad du är värd idag. Fråga vilken frukost du vill ha. Gör sedan i ordning din favorit frukost och duka fram den med ditt finaste porslin.

Kan personlig styrka vara att bestämma över sig själv?
Hur känns det? Känner du att det är en bra start på dagen eller gör du!!!? Är det livskvalitet? Vem är det som har skapat detta tillstånd i dig? Det är du! Är inte detta personlig styrka!? Prova det någon morgon och kanske kan det bli en vana. Vad har du att förlora? Det finns stort svängrum för lek och experiment i livet. Det är bara det att de flesta av oss inte tillåter sig att leka. Personlig styrka är inte beroende av andra... eller av miljön... eller av vädret... eller av hur mycket pengar du har... eller av hur mycket makt du har. Personlig styrka är att bestämma hur du vill må - vad du vill göra och sedan göra det som krävs för att uppnå det.

Vi gör det ju redan. Det krävs mycket arbete att flera gånger trycka på snooze knappen på klockan så att du måste snabbduscha för att sedan springa till bussen (eventuellt hinner du ta en kopp kaffe på 7-eleven i en pappersmugg på väg till bussen). Hur blir starten på den dagen!? Känner du dig inspirerad och peppad till storverk? Va!?



Andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blir altid lika glad när jag ´hittar en blogg som kan ge mig något...ska gå igonom alla dina inlägg så fort jag hinner.

Rebecka sa...

Hej Spiritlight!

Vad roligt att du uppskattar innehållet. Jag försöker ta upp ämnen som på något sätt kan bidra till ökad lust och reflektion i livet eftersom vi inte alltid har tid eller plats för eftertanke eller själslig påfyllnad.

Du är också välkommen att bidra med egna tankar. Tycker du har en väldigt fin och ärlig blogg!

Kram, Rebecka